Picknick-konsert med David Urwitz

augusti 28, 2021 7:00 e m 8:00 e m

I maj förra året tog vi, Eva och Johann Einarsson, över Tönsäng Östergård.
Vi flyttade från Härryda där vi hade bott i ca 25 år. Vi hade länge drömt om att komma ut på landet och starta ett annat liv. Drömmarna handlade om självförsörjning, djurhållning, gårdsbutik, smedja, möbelrenovering och café.
När vi så kom till Tönsäng så kändes det som vi kommit hem. Helga Hussels som bodde här tidigare hade en vision som hon lyckades förverkliga. Helga ville skapa en Bohuslänsk trädgård som visade det unika i detta hänförande landskap. Det som en gång var potatisåker, soptipp och viltmark förvandlade hon till en naturpark, ett sommarparadis och en konsertscen. Helga, som tidigare varit stämledare hos Göteborgssymfonikerna, ville genom Tönsäng också sprida musiken. Ett arv som vi vill föra vidare. Vi kommer därför i sommar arrangera tre picknickkonserter på Tönsäng.
Konserterna kommer hållas utomhus i trädgårdsmiljö i det som Helga kallade Bergakungens sal och ni tar med er filt eller någon stol att sitta på, picknick om ni vill och eventuellt skydd för väder.
Vi har valt artister som vi själva tycker om. Artister vars texter är lika viktiga som musiken.

Vi har bokat in: finlandssvenska Frida Andersson 23 juliStaffan Hellstrand 14 augusti och David Urwitz 28 augusti.

 

Artist nummer 3 är David Urwitz

I drygt femton år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. Genom åren har han skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik. I sin musik skildrar Urwitz ofta en längtan från den lilla staden till någonting annat, han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande. 
Nu i våras släppte David singeln ”Tills allt blir bra” som är en försmak från hans kommande skiva som väntas få release senare i år.
Fakta/kuriosa:
David Urwitz har gett ut sju skivor varav den senaste ”Jag fick ett piano av Pär och hans bror” kom 2018. 
David har samarbetat och turnerat med bland annat Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Peter LeMarc.
På söndagarna kan man regelbundet höra David som sidekick till Morgan Larsson i programmet SöndagsMorgan i P4.
Biljetter säljs via: biljettshop.se
Konserten kommer hållas utomhus i trädgårdsmiljö och ni tar med er filt eller någon stol att sitta på, picknick om ni vill och eventuellt skydd för väder. Ni är välkomna en timma innan och att stanna kvar efter konserten för att promenera i trädgården. Ta gärna cykeln, promenera eller samåk då det finns begränsade möjligheter för parkering.
Eva och Johann Einarsson

Detaljer

Datum:
augusti 28, 2021
Tid:
7:00 e m – 8:00 e m
Kostnad:
280kr
Evenemang Kategori:

Arrangör

Eva och Johann Einarsson
E-post:
eva@tonsangostergard.se

Tönsäng Östergård, Bergakungens sal

Tönsäng 105
Ellös, 47492 Sverige
+ Google Map

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar