Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Picknickkonsert med Frida Andersson

juli 23, 2021 @ 7:00 e m - 8:30 e m

280kr
I maj förra året tog vi, Eva och Johann Einarsson, över Tönsäng Östergård.
Vi flyttade från Härryda där vi hade bott i ca 25 år. Vi hade länge drömt om att komma ut på landet och starta ett annat liv. Drömmarna handlade om självförsörjning, djurhållning, gårdsbutik, smedja, möbelrenovering och café.
När vi så kom till Tönsäng så kändes det som vi kommit hem. Helga Hussels som bodde här tidigare hade en vision som hon lyckades förverkliga. Helga ville skapa en Bohuslänsk trädgård som visade det unika i detta hänförande landskap. Det som en gång var potatisåker, soptipp och viltmark förvandlade hon till en naturpark, ett sommarparadis och en konsertscen. Helga, som tidigare varit stämledare hos Göteborgssymfonikerna, ville genom Tönsäng också sprida musiken. Ett arv som vi vill föra vidare. Vi kommer därför i sommar arrangera tre picknickkonserter på Tönsäng.
Konserterna kommer hållas utomhus i trädgårdsmiljö i det som Helga kallade Bergakungens sal och ni tar med er filt eller någon stol att sitta på, picknick om ni vill och eventuellt skydd för väder.
Vi har valt artister som vi själva tycker om. Artister vars texter är lika viktiga som musiken.

Vi har bokat in:

finlandssvenska Frida Andersson 23 juliStaffan Hellstrand 14 augusti och David Urwitz 28 augusti.

 

Först ut är Frida Andersson

Frida Andersson är en välkänd finlandssvensk singer/songwriter som är uppvuxen i svensktalande Ekenäs i södra Finland. Sedan ca 10 år är hon bosatt i Stockholm där hon hunnit bli signad på skivbolag, hoppat av och istället starta sitt eget bolag för att kunna bestämma sitt uttryck själv. Frida har släppt 2 album på engelska och 3 stycken på modersmålet finlandssvenska. Hon har spelat mycket på visfestivaler i både Sverige och Finland. Bland annat på Lunds visfestival, Steninge visfest, Holmöns visfestival och Läckö visfestival. Hon har tidigare år bland annat varit gästartist på Bo Kaspers Orkesters Nordenturné och varit förband till Emil Jensens och David Urwitz Sverigeturnéer. Tillsammans med Bo Sundström har hon släppt två duetter, ”Paradiset” och ”Drömlänges”. Fridas skivor på svenska är producerade av Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell, Anna Ternheim mfl.) och 2013 tilldelades hon Vegapriset (av radio Vega – svenska radion i Finland) som årets kvinnliga artist. Under 2019 var hon bland annat aktuell med ett samarbete med TV-kända konditorn My Feldt som utmynnade i singeln ”Hela vägen till Tokyo” som framfördes live på TV Nyhetsmorgon, samt en turné på Färöarna. Under pandemin har Frida börjat inspelning av nyskrivna låtar som som kommer att landa på nästa skiva. Första singeln släpptes för ett år sen och heter ”För att du ska få va’ du”.

Fotograf: Christoffer Relander

Frida Andersson
Singer-songwriterwww.fridaanderssonmusic.com
Biljetter säljs via: biljettshop.se, Picknickkonsert med Frida Andersson
Konserten kommer hållas utomhus i trädgårdsmiljö och ni tar med er filt eller någon stol att sitta på, picknick om ni vill och eventuellt skydd för väder. Ni är välkomna en timma innan och att stanna kvar efter konserten för att promenera i trädgården.
Ta gärna cykeln, promenera eller samåk då det finns begränsade möjligheter för parkering.

Detaljer

Datum:
juli 23, 2021
Tid:
7:00 e m - 8:30 e m
Kostnad:
280kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/tonsangostergard

Arrangör

Eva och Johann Einarsson
E-post:
eva@tonsangostergard.se

Plats

Tönsäng Östergård, Bergakungens sal
Tönsäng 105
Ellös, 47492 Sverige
+ Google Map