Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Picknick-konsert med Staffan Hellstrand

augusti 14, 2021 @ 7:00 e m - 8:00 e m

280kr
I maj förra året tog vi, Eva och Johann Einarsson, över Tönsäng Östergård.
Vi flyttade från Härryda där vi hade bott i ca 25 år. Vi hade länge drömt om att komma ut på landet och starta ett annat liv. Drömmarna handlade om självförsörjning, djurhållning, gårdsbutik, smedja, möbelrenovering och café.
När vi så kom till Tönsäng så kändes det som vi kommit hem. Helga Hussels som bodde här tidigare hade en vision som hon lyckades förverkliga. Helga ville skapa en Bohuslänsk trädgård som visade det unika i detta hänförande landskap. Det som en gång var potatisåker, soptipp och viltmark förvandlade hon till en naturpark, ett sommarparadis och en konsertscen. Helga, som tidigare varit stämledare hos Göteborgssymfonikerna, ville genom Tönsäng också sprida musiken. Ett arv som vi vill föra vidare. Vi kommer därför i sommar arrangera tre picknickkonserter på Tönsäng.
Konserterna kommer hållas utomhus i trädgårdsmiljö i det som Helga kallade Bergakungens sal och ni tar med er filt eller någon stol att sitta på, picknick om ni vill och eventuellt skydd för väder.
Vi har valt artister som vi själva tycker om. Artister vars texter är lika viktiga som musiken.


Vi har bokat in:

finlandssvenska Frida Andersson 23 juliStaffan Hellstrand 14 augusti och David Urwitz 28 augusti.

Artist nummer 2 är Staffan Hellstrand

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. De har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven”, som han skrev åt Idde Schultz.
Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden.
”Fanfar” – hans hyllning till den vanliga människan framförs numera av en mängd svenska artister. 
Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och tillsammans med en mängd  artister från Lasse Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson och många fler – till och med det svenska fotbollslandslaget.
Just nu förbereder han en intensiv sommar efter album- och boksläpp november 2020. Vi lär få höra både gamla hits och låtar från nya temaalbumet ”Mordet i Nürnbergbryggeriet”.
Biljetter säljs via: biljettshop.se
Konserten kommer hållas utomhus i trädgårdsmiljö och ni tar med er filt eller någon stol att sitta på, picknick om ni vill och eventuellt skydd för väder. Ni är välkomna en timma innan och att stanna kvar efter konserten för att promenera i trädgården.
Ta gärna cykeln, promenera eller samåk då det finns begränsade möjligheter för parkering.
Eva och Johann Einarsson

Detaljer

Datum:
augusti 14, 2021
Tid:
7:00 e m - 8:00 e m
Kostnad:
280kr
Evenemang Kategori:

Arrangör

Eva och Johann Einarsson
E-post:
eva@tonsangostergard.se

Plats

Tönsäng Östergård, Bergakungens sal
Tönsäng 105
Ellös, 47492 Sverige
+ Google Map