För att få en fördjupning av smaken caramel så lade jag cornflakes i blöt i mjölken jag skulle använda, i några timmar. Tror det gav en extra ton till min fudge. Det går givetvis att använda vanlig mjölk också.
Fudge
- 1 vaniljstång eller bourbon vanilj
- 4 dl socker
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk (silad från blötlagd cornflakes)
- 1 dl ljus sirap
- 50 g smör
- ca 1/2-1 tsk salt. (Lägg i saltet när din fudge kokat färdig så att du kan smaka dig fram.)
Blanda ihop allt (utom saltet) och smält på svag värme (har du vaniljstång så skrapa ur fröna). Rör om då och då. Koka på medelvärme tills smeten har en temperatur på 117°. Tag från spisen och rör ner saltet. Rör tills smeten tjocknar och har en temperatur på ca 55 grader. Bred ut i form. Supergott! Vill man inte ha den salt så ta bara ett krm salt i. Själv tycker jag det är grymt gott med lite mer salt.