LUSSEBULLAR MED VIT CHOKLAD
Dessa lussebullar är familjens favorit och har återkommit några år i rad. Till receptet:
Deg
150 g smör
5 dl mjölk
Värms till 37°.
2 kuvert saffran
Stöt med lite av sockret och blanda i degvätskan.
50 g jäst för söta degar
Fördela i bunke och blanda med degvätskan.
1/2 burk kesella
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1/2 tsk salt
Blanda i.
19-20 dl vetemjöl
Knåda i lite i taget, arbeta till smidig deg. Jäs i 40 minuter.
Till garnering och fyllning
50 g rumsvarmt smör
200 g riven vit choklad
1 uppvispat ägg
1 påse pinjenötter
Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö pinjenötter över. Grädda i 5-7 minuter.
Knåda på mjölat bakbord, dela i två delar och kavla ut 1 cm tjockt. Bred smöret över degen, och riven choklad. Rulla ihop och skär i skivor. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
Bullarna smakar gott alla dagarrrna:)