75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1. Smält fettet och låt svalna.
2. Blanda ner socker, mjölk, salt, vaniljsocker och äggulor.
3. Mosa bananerna och blanda ner.
4. Hacka chokladen och blanda ihop med bikarbonat och mjöl och vänd ner.
5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner.
6. Häll smeten i en välsmord form och grädda i ca 30-40 minuter i 175°.
Servera kakan med en klick grädde eller glass.
2. Blanda ner socker, mjölk, salt, vaniljsocker och äggulor.
3. Mosa bananerna och blanda ner.
4. Hacka chokladen och blanda ihop med bikarbonat och mjöl och vänd ner.
5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner.
6. Häll smeten i en välsmord form och grädda i ca 30-40 minuter i 175°.
Servera kakan med en klick grädde eller glass.
Banana Cake
75 g of butter
2 1/2 dl sugar
2 tablespoons of milk
1/4 teaspoon salt
1 tsp vanilla sugar
2 eggs
2 ripe bananas
100 g dark chocolate
2 1/2 dl of wheat flour
1 teaspoon bicarbonate
1. Melt the butter and allow to cool.
2. Mix sugar, milk, salt, vanilla sugar and egg yolks.
3. Mash the bananas and mix down.
4. Chop the chocolate and mix with bicarbonate and flour and turn down.
5. Beat the whites to hard foam and turn down.
6. Pour the paste into a well smoked baking tin and bake for about 30-40 minutes at 175 °.
Serve the cake with a click of cream or ice cream.