Picknick-konsert med Majornas 3dje Rote

juli 1, 2022 7:00 e m 8:30 e m

Majornas 3dje Rote vill göra dig glad! De vill dela med sig av en glädje som också bottnar i vemod, allvar och kärlek. Vägen dit går via bandets alldeles egna mix av folkmusik från Sverige, Irland, Skottland och USA. Alltid på svenska och med nästan bara egna texter där melodierna är en blandning av egna låtar och lånade. På repertoaren finns både låtar med en klar amerikansk cajun-prägel, låtar i ”Dylan-anda”, skotska reels och låtar i svensk folkmusik och vistradition.
Genom åren har dem spelat på bygdegårdar, teatrar, gjort krogshow, spelat på Liseberg, i kulturhus, på festivaler och mycket, mycket mer. De har bland annat spelat revy med Tomas von Brömssen som de också spelade in en CD tillsammans med, ”Majornas 3dje Rote med Tomas von Brömssen”. Det har sedan blivit ytterligare två CD, ”På Rymmen” och ”Välkommen Hem”. Alla tre finns att lyssna till på spotify.
Bandet har genom åren skaffat sin en stor och trogen publik och brukar lite skämtsamt säga att ”Vi har fyllt ullevi!….ja, inte på en gång, men ändå!” Namnet kommer från en äldre indelning av stadsdelen Majorna i Göteborg där medlemmarna träffades. Det är svårt att lämna en konsert med Majornas 3dje utan att ha blivit berörd.

Bandet består av:
Göran Berg: Gitarrer, Dobro, Mandolin, Sång
Lasse Gustafsson: Fiol, Durspel, Sång
Stefan Kirchhoff: Bas, Sång
Göran Premberg: Fiol, Sång
Thomas Sjöstrand: Slagverk, Sång
Besök också gärna hemsidan, https://majornas3djerote.se/
eller bandets facebooksida, https://www.facebook.com/profile.php?id=100063126465436

Konserten kommer hållas utomhus i trädgårdsmiljö och ni tar med er filt eller någon stol att sitta på, picknick om ni vill och eventuellt skydd för väder. Ta gärna cykeln, promenera eller samåk då det finns begränsade möjligheter för parkering.

I år kommer En Bohuslänsk Deli att vara på plats under konserten. För att förbeställa mat så skicka ett mail till mat@enbohuslanskdeli.se senast 2 dagar innan konserten.
Meny:
Bakad potatis i 3 varianter:

– räkröra, 95 kr
– Kycklingröra, 85 kr
-Naturell med smör och salt, 75 kr
Wraps med kallrökt lax och pepparrotskräm, 89 kr
Räksmörgås, 99 kr
Räksallad, 125 kr

Biljetter säljs via biljettshop.se,  Majornas 3dje Rote

Detaljer

Datum:
juli 1, 2022
Tid:
7:00 e m – 8:30 e m
Kostnad:
kr280
Evenemang Kategori:

Arrangör

Eva och Johann Einarsson
E-post:
eva@tonsangostergard.se

Tönsäng Östergård, Bergakungens sal

Tönsäng 105
Ellös, 47492 Sverige
+ Google Map

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar