Har blandat ihop lite recept och skapat ett nytt som jag tyckte blev riktigt gott:) Här kommer det……
Börja ett dygn innan och lägg in saffran.
1 g saffran
4 g farinsocker
5 g xante (eller cognac)
Blanda ihop och låt stå i ett dygn.
SAFFRANSDEG
5 dl kall eller rumstempererad mjölk
Inlagd saffran
Blanda i degvätskan.
50 g jäst för söta degar
Fördela i bunke och blanda med degvätskan.
1/2 burk kesella
1 1/2 dl strösocker eller gärna ekologiskt rörsocker
150 g rumsvarmt smör.
2 ägg
1,5 tsk salt
Blanda i.
19-20 dl vetemjöl
Knåda i lite i taget. Det är viktigt att inte ha för mycket mjöl utan degen får gärna vara lite kladdig. Arbeta sedan till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek.
FYLLNING
300 g vit choklad
100 g smör
4 msk florsocker
Blanda ihop till en smet (kör i mixern) som det går att rulla bollar av.
Rulla lagom stora bullar av saffransdegen. Tryck i en smörchokladboll och nyp ihop runt så ingen fyllning kan sippra ut. Ha öppningen nedåt på plåten. Jäs sedan till dubbel storlek. In i ugnen på 225 grader i ca 7-10 minuter.
GARNERING
Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker. Detta kan du med fördel göra när du ska servera dem.