Testade att göra om julreceptet skurna citronpepparkakor (som jag kommer lägga ut innan nästa jul) till kakor som inte upplevs lika juliga. Älskar skurna pepparkakor, citron och ingefära så en kombination av allt detta måste bli mumsigt och det blev det.
SÅ HÄR GÖR DU:
200 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
Vispa ihop allt så att det blir fluffigt.
2 dl hackad mandel (kan hoppas över)
Riven färsk ingefära
citronsaft
Ingefäran och citronen lägger du i efter smak. Testa lite deg om smaken är tillräckligt innan du lägger i fler ingredienser.
ca 6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat (kan hoppas över)
Blanda i och blanda ihop. Gör en rulle av degen och stoppa in i kylen eller frysen då det är lättare att skära degen riktigt kall.
Skär sedan tunna skivor och lägg på bakplåtspapper. Tänka på att det är bra att skivorna är lika tjocka. Grädda i mitten av ugnen på 175° i ca 8-10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
Have changed the blog address to a name that fits in better with the content. It is still under development but all the old recipes remain 🙂
Do like this:
200g soft butter
1 1/2 decilitergranulated sugar
1 deciliter light syrup
Whisk everything together so that it becomes fluffy.
2 deciliter chopped almonds (can be skipped)
Grated fresh ginger
Squeezed lemon
Ginger and lemon, add to taste. Have a taste of the dough before adding the other ingredients.
About 6 deciliter flour
1 teaspoon baking soda (can be skipped)
Mix in and together. Make a roll of dough and tuck in the fridge or freezer. It is easier to cut the dough when it is real cold..
Then cut thin slices and place on baking sheet. Bake in middle of oven at 175 ° celsius for about 8-10 minutes. Let the cookies cool on wire rack