BananPaj

Breadcrumb Navigation

HÖST!!! Hur mycket regn kan det komma egentligen? Det här gråa vädret gör att jag absolut längtar till sjätte november då jag hoppas på att få lite sol:) Nu närmar sig november och det känns som den blir extremt innehållsrik. Det startar med Spanien den 6-11 november, Stockholm på NO kurs den 12-13 och London med min älskade familj den 30 nov-3 dec. In emellan så blir det skriftliga omdömen och IUP-samtal, så sysslolös lär jag inte bli;)

Jag gjorde en god paj i under helgen. Var inte riktigt nöjd med pajdegen så jag har nu hittat ett annat alternativ som jag tror passar.

Kexbotten
200 g digestivekex,krossade
100 g smält smör
Blanda och tryck i en stor form. Förgrädda i 175 gr i 10 minuter.

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
Koka i 1,5 timme (se till att den är täckt med vatten hela tiden).
3 dl vispgrädde
1 färsk vaniljstång
Vispa ganska fast.
1,5 dl tjock grekisk yoghurt
Blanda gräddyoghurten med ca hälften av kolasåsen och lägg i pajdegen.
3 bananer
Kanderade nötter
Skiva bananerna och lägg på dem och de kanderade nötterna. Ringla över resterande kolasås.

Lämna ett svar