Dags för tårta! Pollytårta/Pollycake

Breadcrumb Navigation

Tårtan är till viss del ett annat recept Ricekrispiestårta fast nu med pollygrädde istället för vanlig grädde.

POLLYTÅRTA

TILL TVÅ STORA RUNDA TÅRTOR:

MARÄNG
6 äggvitor
Vispa till hårt skum.
4,5 dl strösocker
Tillsätt under vispning och vispa ca 5 minuter till det bli blankt.
6 dl Rice Krispies
Vänd ner och bred ut två stora rundlar på var sitt på bakplåtspapper. Grädda i ca timme i 150 grader. Förvara på en torr plats.

FYLLNING 1
CHOKLADKRÄM
2 dl vatten
5 msk vetemjöl
Koka ihop under vispning tills det tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
200 g mörk choklad 70%
200 g smör
Vispa i.
4 dl florsocker
4 äggulor
Tillsätt och vispa till en jämn smet.  Förvara i kylen när den har svalnat.

FYLLNING 2 
POLLYGRÄDDE 
6 dl vispgrädde
Hetta upp grädden.

ca 1 1/2 påse pollykarameller
Rör i och rör tills karamellerna har smält. Ställ in i kylen och låt grädden kallna helt. Vispa så att det blir fluffig grädde.

Hit kan du förbereda dagen innan.

IHOPSÄTTNING AV TÅRTAN:
Bred chokladkrämen över botten och sedan pollygrädden. Dekorera med riven mörk choklad.

 

Lämna ett svar