Kladdkaka
2 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
Vispa poröst.
50 g smält smör
1/2 dl olja
Häll i smeten och rör försiktigt.
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
Bred ut smeten gärna i fyra-5 små formar. På så sätt kan man göra små tilltugg av kakorna. Sätt in dem i ugnen i 150° i 20-30 minuter.
Lakritsfudge
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
2 msk ljus sirap
1-1 1/2 msk lakritsgranulat
100 g mörk choklad, hackad
Blanda ihop i tjockbottnad kastrull. Låt massan koka upp och sjud den tills den tjocknar och blir blank.
Ta av från kastrullen från plattan.
75 g smör
Rör i och bred sedan smeten över kakorna.
Strö lite flingsalt eller lakritsgranulat över om du vil,l som dekoration och lite extra sälta.