Kladdkaka med täcke av choklad- och lakritskola

Kladdkakesmeten:

2 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
Vispa poröst.
50 g smält smör
1/2 dl olja
Blanda i smeten.
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
Blanda i smeten.
Bred ut i en smord form, strö i socker istället för ströbröd.

50 gram 70% choklad
Stick i chokladen i kakan, in i ugnen i 150 grader i 30 minuter.

Kolasmeten

1 burk sötad kondenserad mjölk
25-50 g smör
100 g 70% choklad i bitar
1 nypa salt
Lakritspulver eller essens efter smak
Rör ner alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning. Det ska sjuda i ca 10 minuter eller tills det tjocknat rejält. Häll på smeten på kladdkakan. Sila över lakritspulver.

Lämna ett svar