Om oss

Breadcrumb Navigation

2020 tog vi, Eva och Johann Einarsson, över Tönsäng Östergård.
Vi flyttade från Härryda där vi hade bott i ca 25 år. Vi hade länge letat och drömt om att komma ut på landet och starta ett annat liv. Drömmarna handlade bland annat om odling, djurhållning, gårdsbutik, smedja, möbelrenovering, B&B och café.

När vi så kom till Tönsäng så kändes det som vi kommit hem. Här fanns alla möjligheter till det vi vill utveckla. På kartan tillkom att hålla konserter i denna vackra miljö då Helga Hussels som bodde här tidigare hade det som en vision som hon lyckades förverkliga. Hon ville skapa en Bohuslänsk trädgård som visade det unika i detta hänförande landskap. Det som en gång var potatisåker, soptipp och viltmark förvandlade hon till en naturpark, ett sommarparadis och en konsertscen. Helga, som tidigare varit stämledare hos Göteborgssymfonikerna, ville genom Tönsäng också sprida musiken.
Så det kändes självklart att starta upp konserter under sommaren 2021.
Nu fortsätter vi utvecklingen och vi får se vad framtiden har i sin hand.
Just nu driver vi biodling och säljer honung, har höns och säljer ägg, nyss skaffat gotlandsfår där vi ska försöka ta till vara ullen och kanske ta tillvara köttet lite längre fram. Vi försöker också odla för självhushåll och ibland finns det plantor till försäljning.
Vi jobbar med allt detta samtidigt vi just nu jobbar som lärare, renoverar gamla hus och ritar bygglov.