Pizza på grillen

Breadcrumb Navigation

Johann har en gång fått en pizzasten i födelsedagspresent. Otroligt användbar och pizzan blir fantastisk. I helgen gjorde vi pizzan med stenen i grillen, otroligt gott. Lite rökspån på glöden gjorde också en liten extra touch. Här är receptet:

TOMATSÅS
Lök
Vitlök
Bryn i kastrullen med lite olja.
Hela tomater på burk
2 msk
2-3 msk ketchup
Salt och peppar
Blanda ner med löken och låt putta en stund. Se till att tomaterna är krossade.

PIZZADEG
4 pizzor
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
2 msk olja
1 dl durumvete
ca 6 dl vetemjöl
Blanda först jäst, vatten, salt och socker till det löser sig. Blanda sedan i resten och knåda tills degen blir elastisk. Jäs i ca en timme.

FYLLNING
Småpaprikor
Milda chilifrukter som pimientos eller Anaheim
Vårlök
Skölj och ansa men låt grönsakerna vara hela. Blanda dem med olja och strö på salt och peppar. Grilla dem eller stek dem tills de får färg och blivit mjuka. Hacka allt i mindre bitar.
God vinäger 1-2 msk
3 msk olivolja (kan vara med citron)
Lite honung
salt och peppar
Blanda i vinägretten i grönsakerna.
Mozzarella i små bitar
Riven vanlig god ost
Getost
God chorizosalami
Kavla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Lägg på olika sorters ost, chorizokorven och blandningen med grönsaker. För över pizzan på stenen. Det är viktigt att stenen är varm och redan ligger på grillen.

 

Lämna ett svar