Faster Katarinas äppelpaj

Nu har jag gjort en paj  som jag inte testat på länge. Letade igenom mina gamla pärmar för att se  vilka goda recept jag har glömt. En sommar hjälpte jag min faster Katarina under någon vecka på ett litet gulligt café som hette pepparkakshuset. Det låg i ett naturreservat i Skåne och då bakade vi denna paj. Jag valde att göra en äpple och en blåbär under helgen. Det jag har ändrat i receptet är att jag har lagt till Kardemumma och lite havssalt. Till 2 pajer:

TILL 2 PAJER:
330 g smör och 4 dl råsocker
Vispa poröst.
4 tsk nymald kardemumma och 1 krm havssalt
Rör i.
4 ägg och 6 dl vetemjöl.
Rör i äggen ett i taget och sedan mjölet. Bred ut i två pajformer.
Grädda i 225° i ca 35 minuter. Du kan behöva lägga ugnsfolie över efter ett tag.

Lämna ett svar