6 dl vatten
2 1/2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön eller valnötter om du vill.
1. Blanda i jästen i det ljumma vattnet.
2. Blanda i salt, frön eller nötter och vetemjöl. Rör till en jämn kladdig deg.
3. Jäs en timme under duk och rör sedan om.
4. Jäs ytterligare 1 timma.
5. ställ ugnen på 275°
6. Häll upp på bakplåtspapper och jäs under duk ca 30 minuter.
7. Ställ in brödet längst ner i ugnen.
8. Efter 15 minuter sänk ugnen till 100° och grädda i en timma.
9. Låt svalna på galler.
Life is not always easy, but here’s a bread that’s simple. You don´t even need to handle the dough.
Greek bread
50 g of yeast
6 dl of water
2 1/2 teaspoon salt
About 13 dl of wheat flour
1 dl sunflower seeds or walnuts if you want.
1. Mix in the yeast in the luke warm water.
2. Mix in salt, seeds or nuts and wheat flour. Stir to a smooth sticky dough.
3. Leave an hour under a cloth and then stir.
4. Leave another 1 hour.
5. Set the oven to 275 °
6. Pour on baking a sheet and leave under a cloth for about 30 minutes.
7. Place the bread at the bottom of the oven.
8. After 15 minutes lower the oven to 100 ° and bake for one hour.
9. Let cool on a grid.