Nyårsafton var en lugn dag i år som det säkert var för dem flesta. Vi satsade på att ha det mysigt göra god mat och på tolvslaget satt vi uppe vid sjön och tände en brasa. Till efterrätt blev det saffransglass. Då fick jag möjlighet att använda vår glassmaskin vi köpte i somras;) Det blev lite tillbehör som topping till glassen också. Ett av dem var smulad marsipan gräddad i ugnen. Ett supergott krisp!!
3,75 dl vispgrädde
Koka upp!
Lite vaniljfrön
1 krm salt
Rör i den varma grädden
4 äggulor
1 dl socker
Vispa fluffigt!
Häll den lätt avsvalnade grädden över äggsmeten under omrörning. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör tills det blir en tjock kräm.
Inlagd saffran (förbered några timmar innan)
1 pkt saffran
4 g råsocker
5 g Xanté
Rör i smeten och låt smeten svalna innan du sätter igång den i glassmaskinen. (jag kokade bort alkoholen innan jag blandade i)