Grahamsknäcke

Ett mumsigt grahamsknäcke blev det idag. 
2,5 dl mjölk
1 tsk honung
1 tsk sirap
0,5 tsk salt
0,5 tsk fänkål
0,5 tsk kummin
Värm till 37 grader.
5 gram jäst
Blanda ihop.
1 dl vetemjöl
1,5 dl fint rågmjöl
3,5 dl grahamsmjöl
Knåda till en elastisk deg. Jäs i ca en timme.
Vill du ha det lite juligt, hacka hasselnötter och blanda i det tillsammans med russin.
Det klassiska som alltid är lika gott och jag brukar ha på är vallmofrö och krossad svartpeppar och lite havssalt som man lägger vid sista vändningen när du kavlar.
Nu börjar det roliga. Tillsammans med lite ilska, ett glas vin och John Denver(i alla fall idag då jag fick tipset av en fantastisk kollega, det var min pappas favoritartist och jag har hört John otaliga gånger under min uppväxt) BÖRJA KAVLA!!! Det ska vara tunnnnnnnnt!
Runda kakor, nagga,  in i ugnen i 200 grader 3-4 minuter. Vänd kakan i ca en minut till, ta ut och skär i bitar direkt.
Ha en fantastisk midsommar med mycket sill och sång för er som gillar det:)

Lämna ett svar