Maries limpa

Breadcrumb Navigation

Hej! Det var längesen:) Har haft fullt upp med körkort och så vidare. Det är precis som om det inte fick plats mer i mitt huvud. Härdsmälta i hjärnan! Trodde aldrig att det skulle vara så svårt att plugga in saker som det var. Kanske krymper hjärnan med åren, vem vet:) Nu är det i alla fall det över så jag kan börja göra saker jag tycker är ROLIGT istället för att läsa teori. Körkortet är ju naturligtvis roligt, men jag känner mig halvt kriminell när jag sätter mig i bilen. Kanske någon ringer snart och säger, vi bara skoja du fick inget kökort. Fram till dess känner jag mig i alla fall ganska nöjd över min prestation. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle ta körkort.

Idag bakar jag ett bröd som min kusin brukar göra till jul. Det är ett lite sötare bröd som sötlimpa men mycket godare än sådan söt limpa man köper.

Sirapslimpa

50 gram jäst
6 1/2 dl ljummet vatten
Rör ihop.
1 1/2 dl sirap
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk salt
1 1/2-2 liter rågsikt
2 små ägg
Blanda ihop allt (degen ska vara kladdig)
Jäs i 30 minuter. Ta matolja på händerna och baka ut till 2-3 limpor som du lägger bredvid varandra på en plåt. jäs i ytterligare 30 minuter. Grädda i 200° i 30 minuter

Syrup loaf

50 grams of yeast
6 1/2 dl of slightly varm water
Mix together
1 1/2 dl syrup
1 1/2 dl of sugar
1/2 teaspoon salt
1 1 / 2-2 liters 
sifted rye flour
2 small eggs
Mix everything together (the dough should be sticky) Leave to rise for 30 minutes. Take  oil on your hands and bake out to 2-3 loops and you lay next to each other on a 
baking sheet. Leave for another 30 minutes. Bake at 200 ° for 30 minutes.

Lämna ett svar