Kamben

Nu har vi en normal vecka framför oss på jobbet vilket känns lite underligt. Nu är det dags att trappa ner efter ett hektiskt men roligt besök av Spanjorer och Polacker. Jag och fru K hade som vanligt slagit på stort så det blev mycket matlagande under fredagen. Tack M för att du underhöll gäster och var med eleverna undertiden:) Det var mycket uppskattat av våra gäster, så det var dock tacksamt. Vi gjorde givetvis våra favorit kamben som vi lärt oss på en grillkurs. Det är väl dags att jag delar med mig av det receptet. De är så gudomliga att jag helt klart skulle kunna äta dem en gång i veckan.

5 kg kamben
Kokas tills köttet börjar lossna, ca 1,5 timme.

GLAZE
1dl farinsocker
1dl soja
1dl ketchup
1dl honung
1 bit ingefära
4 st vitlöksklyftor
1-2 msk tabasco (med 2 msk blir det lite mer sting )

Mixa ihop och pensla på innan grillen och en gång till under grillningen.
Testa! Helt fantastiskt:)

RIBS

5 kg ribs
Cooked until the meat starts to loosen, about 1.5 hours.
GLAZE
1dl brown sugar
1dl soy
1dl ketchup
1dl honey
1 piece of ginger
4 pieces of garlic cloves
1-2 tablespoons tabasco
Mix and brush on before the grill and once during cooking.
Test! It is amazing 🙂

Lämna ett svar