Bergakungens sal

I maj förra året tog vi, Eva och Johann Einarsson, över Tönsäng Östergård.

Vi flyttade från Härryda där vi hade bott i ca 25 år. Vi hade länge drömt om att komma ut på landet och starta ett annat liv. Drömmarna handlade om självförsörjning, djurhållning, gårdsbutik, smedja, möbelrenovering och café. 

När vi så kom till Tönsäng så kändes det som vi kommit hem. Helga Hussels som bodde här tidigare hade en vision som hon lyckades förverkliga. Helga ville skapa en Bohuslänsk trädgård som visade det unika i detta hänförande landskap. Det som en gång var potatisåker, soptipp och viltmark förvandlade hon till en naturpark, ett sommarparadis och en konsertscen. För Helga, som tidigare varit stämledare hos Göteborgssymfonikerna, ville genom Tönsäng också sprida musiken. Ett arv som vi vill föra vidare. Vi kommer därför i sommar arrangera tre picknickkonserter på Tönsäng. 

Konserterna kommer hållas utomhus, i det som Helga kallade Bergakungens sal. De som kommer tar med sig filt eller någon stol att sitta på, picknick om man vill och eventuellt skydd för väder.

Vi har valt artister som vi själva tycker om. Artister vars texter är lika viktiga som musiken.

Vi har bokat in: finlandssvenska Frida Andersson 23 juliStaffan Hellstrand 14 augusti och David Urwitz 28 augusti.

Biljetter säljs via: biljettshop.se

Konserten kommer hållas utomhus i trädgårdsmiljö och ni tar med er filt eller någon stol att sitta på, picknick om ni vill och eventuellt skydd för väder. Ni är välkomna en timma innan och att stanna kvar efter konserten för att promenera i trädgården.
Ta gärna cykeln, promenera eller samåk då det finns begränsade möjligheter för parkering.

%d bloggare gillar detta: