Konserter 2021

Breadcrumb Navigation

Frida Andersson den 23 juli

Vår första konsert i Bergakungens sal var med Frida Andersson, det var en magisk kväll här i Tönsäng, då vi hade vår första Picknick-spelning! Vädermakterna var med oss och Frida Andersson som bjöd oss på vacker sång och akustisk gitarr. En fantastisk artist med en ljuvlig sångröst! Vi blev så tagna av kvällen att vi glömde av det där med fotograferingen. Vi samlat ihop lite kort från publiken som var där så ni kan få en glimt. Vi vill tacka alla som gjort kvällen möjlig och hjälpt till, med planering, råd, pepp, ljud, boende, middag, parkeringsplatser, reklam, alla praktiska uppgifter under kvällen och givetvis Frida och hennes familj och alla i publiken som kom och förgyllde kvällen tillsammans med oss.

Frida Andersson är en välkänd finlandssvensk singer/songwriter som är uppvuxen i svensktalande Ekenäs i södra Finland. Sedan ca 10 år är hon bosatt i Stockholm där hon hunnit bli signad på skivbolag, hoppat av och istället starta sitt eget bolag för att kunna bestämma sitt uttryck själv. Frida har släppt 2 album på engelska och 3 stycken på modersmålet finlandssvenska. Hon har spelat mycket på visfestivaler i både Sverige och Finland. Bland annat på Lunds visfestival, Steninge visfest, Holmöns visfestival och Läckö visfestival. Hon har tidigare år bland annat varit gästartist på Bo Kaspers Orkesters Nordenturné och varit förband till Emil Jensens och David Urwitz Sverigeturnéer. Tillsammans med Bo Sundström har hon släppt två duetter, ”Paradiset” och ”Drömlänges”. Fridas skivor på svenska är producerade av Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell, Anna Ternheim mfl.) och 2013 tilldelades hon Vegapriset (av radio Vega – svenska radion i Finland) som årets kvinnliga artist. Under 2019 var hon bland annat aktuell med ett samarbete med TV-kända konditorn My Feldt som utmynnade i singeln ”Hela vägen till Tokyo” som framfördes live på TV Nyhetsmorgon, samt en turné på Färöarna. Under pandemin har Frida börjat inspelning av nyskrivna låtar som som kommer att landa på nästa skiva. Första singeln släpptes för ett år sen och heter ”För att du ska få va’ du”.

Staffan Hellstrand 14 augusti

En liten glimt av hur det såg ut hos oss på Tönsäng i Bergakungens sal denna lördag när Staffan Hellstrand spelade hos oss. En oförglömlig kväll!

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. Det har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven”, som han skrev åt Idde Schultz. Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden. ”Fanfar” – hans hyllning till den vanliga människan framförs numera av en mängd svenska artister. Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och tillsammans med en mängd artister från Lars Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson och många fler – till och med svenska fotbollslandslaget. Just nu förbereder han en intensiv sommar efter album – och boksläpp november 2020. Vi lär få höra både gamla hits och låtar från nya temaalbumet ”Mordet i Nürnbergbryggeriet”.

David Urwitz 28 augusti

Vilken konsert att avsluta säsongen med! Det var bra mellansnack och fantastisk musik från David tillsammans med Pär Öjerot

I drygt sexton år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. Genom åren har han skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik. I sin musik skildrar Urwitz ofta en längtan från den lilla staden till någonting annat, han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande.
Nu i våras släppte David singeln ”Tills allt blir bra” som är en försmak från hans kommande skiva som väntas få release senare i år.Fakta/kuriosa:
David Urwitz har gett ut sju skivor varav den senaste ”Jag fick ett piano av Pär och hans bror” kom 2018.
David har samarbetat och turnerat med bland annat Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Peter LeMarc.
På söndagarna kan man regelbundet höra David som sidekick till Morgan Larsson i programmet SöndagsMorgan i P4.