Konserter 2022

Breadcrumb Navigation

Majorna 3:dje Rote 1 juli

Vi en helt fantastisk kväll här i Bergakungens sal. Många kom och lyssnade på Majornas 3dje Rote och fick en kväll med svängig musik, skratt och roliga och tänkvärda texter. Folk satt och lyssnade, vissa åt medhavd picknick och andra hade köpt något gott att äta av En Bohuslänsk Deli. Som det sista lilla extra fick Majornas en extra spelkraft av Tomas von Brömssen på klarinett när det var dags för det sista numret.

Vi är så glada för alla som kom och delade kvällen med oss och tack alla som gjorde kvällen möjlig!

Majornas 3dje Rote vill göra dig glad! De vill dela med sig av en glädje som också bottnar i vemod, allvar och kärlek. Vägen dit går via bandets alldeles egna mix av folkmusik från Sverige, Irland, Skottland och USA. Alltid på svenska och med nästan bara egna texter där melodierna är en blandning av egna låtar och lånade. På repertoaren finns både låtar med en klar amerikansk cajun-prägel, låtar i ”Dylan-anda”, skotska reels och låtar i svensk folkmusik och vistradition.


Genom åren har dem spelat på bygdegårdar, teatrar, gjort krogshow, spelat på Liseberg, i kulturhus, på festivaler och mycket, mycket mer. De har bland annat spelat revy med Tomas von Brömssen som de också spelade in en CD tillsammans med, ”Majornas 3dje Rote med Tomas von Brömssen”. Det har sedan blivit ytterligare två CD, ”På Rymmen” och ”Välkommen Hem”. Alla tre finns att lyssna till på spotify.
Bandet har genom åren skaffat sin en stor och trogen publik och brukar lite skämtsamt säga att ”Vi har fyllt ullevi!….ja, inte på en gång, men ändå!” Namnet kommer från en äldre indelning av stadsdelen Majorna i Göteborg där medlemmarna träffades. Det är svårt att lämna en konsert med Majornas 3dje utan att ha blivit berörd.

Bandet består av:
Göran Berg: Gitarrer, Dobro, Mandolin, Sång
Lasse Gustafsson: Fiol, Durspel, Sång
Stefan Kirchhoff: Bas, Sång
Göran Premberg: Fiol, Sång
Thomas Sjöstrand: Slagverk, Sång

Sofia Karlsson med Linnea Olsson och Charlotte Centervall 17 juli

Vi hade en fantastisk konsert under en härlig söndag. Det var fina visor med vacker sång och instrument i samklang. I slutet av konserten när alla tre sjöng a capella tillsammans var verkligen helt magiskt. Tack alla som gjorde konserten möjlig!

Sofia Karlsson

Med ett nytt fullängdsalbum Sånger från broccolifälten , gav sig Sofia Karlsson ut på turné sommaren 2022. På scen spelade hon både nytt och gammalt och det var realtids-spel och flödande trestämmig sång tillsammans med fantastiska Linnea Olsson på cello och Charlotte Centervall på gitarr. Sofia Karlsson har varit verksam i tjugo år och fick sitt stora genombrott 2005 med svarta Ballader, som sålde platina och erhöll både svensk och dansk grammis. Hennes tolkningar av Dan Anderssons dikter tillhör fortfarande hennes mest älskade gärningar och går aldrig ur tiden.

Frida Andersson med Roland Junell 30 juli

Lördagen den 30 juli hade vi Frida Andersson som sjöng och spelade tillsammans med Roland Junell här hos oss på Tönsäng Östergård Det blev en sådan där magisk kväll, varmt, vindstilla, fantastisk musik, så det var bara att sitta och njuta. Vi är så glada för alla som kom och delade kvällen med oss. 

Frida Andersson är den väletablerad finlandssvensk singer/songwriter som är uppvuxen i svensktalande Ekenäs i södra Finland. Hon är sedan 10 år bosatt i Stockholm och har startat sitt eget bolag för att kunna bestämma sitt uttryck själv.
Frida har släppt 2 album på engelska och 4 på modersmålet finlandssvenska. Hon har spelat mycket på visfestivaler i både Sverige och Finland. Bland annat på Lunds visfestival, Steninge visfest, Holmöns och Läckö visfestival. Hon har tidigare år bland annat varit gästartist på Bo Kaspers Orkesters Nordenturné och varit förband till Emil Jensens Sverigeturné. Tillsammans med Bo Sundström har hon släppt två duetter, ”Paradiset” och ”Drömlänges”. Fridas skivor på svenska är producerade av Andreas Dahlbäck (ulf Lundell, Anna Ternheim mfl.) och 2013 tilldelades hon Vegapriset (av radio Vega – svenska radion i Finland) som årets kvinnliga artist. De senaste åren har hon släppt flera singlar, en utav dem ”Hela vägen till Tokyo” framfördes live på TV4 Nyhetsmorgon. Under pandemin samarbetade hon med den framlidne visfantasten Mats Paulson och gav ut ”När sommaren är här” och en nyinspelning av ”Visa vid vindens ängar”. Fridas senaste singlar ”Baklänges framåt” och ”Medsols” släpptes hösten 2021 och våren 2022.