Blog Posts

  • Körsbär i långa banor!

    1 kg urkärnade körsbärMixa 1 pkt syltsockerRör ihop och koka i 5 minuter. Fyll marmeladen i atamonsköljda burkar. 

    Read more

  • Ricekrispiestårta

    RICEKRISPIESTÅRTA Maräng 3 äggvitor Vispa till hårt skum. 2,5 dl strösocker Tillsätt under vispning och vispa ca 5 minuter till det bli blankt. 3 dl Rice Krispies Vänd ner och […]

    Read more

  • Skaldjurssill

    Till midsommar gjorde jag en kanongod sill om man gillar sill:) Passar utmärkt till jul också! SKALDJURSSILL 1 burk 5 minuters sill En liten burk creme fraîche 1 liten hackad […]

    Read more

  • Filmjölksbröd nummer två

    Två bröd 9 dl filmjölk 2 dl mörk sirap 2 dl torkade hackade aprikoser eller fikon 2 dl hackade hasselnötter 2 dl russin eller sultanrussin 2 dl vetekross 2 dl […]

    Read more

  • Rostbröd

    1 Bröd 25 g jäst 2,5 dl ljummet vatten Blandas ihop. 1 tsk honung 1 tsk sirap 0,5 dl olivolja 0,75 msk flingsalt Blanda i. 1 dl durumvete ca 5 […]

    Read more

  • M´s dumlekakor med lakritsdumle

    24 st Smördeg 200 gr smör/margarin 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 12 st dumlekolor lakrits 1 ask nobless original  24 st folieformar. Dela degen i 24 […]

    Read more

  • Paprikasoppa med getostkräm

    Lagade lunch en dag och provade en ny soppa. Helt klart värd att göra igen.  PAPRIKASOPPA Soppa 2 stora röda paprikor 1 stor gul lök 4 potatisar 1 msk hackad […]

    Read more

  • Chocolate Chip Cookies

    Häromdagen bakade jag kakor till mina arbetskamrater. Jag provade ett nytt recept på dessa fantastiska kakor men var inte riktigt nöjd. Därför delar jag nu med mig av mitt gamla […]

    Read more

  • Kavring, Rågbröd

    Kavring 2 bröd På kvällen. 2 dl varmt kaffe 2 dl rågkross eller solrosfrö Blanda och låt stå i 15 minuter. 10 g jäst 4 dl vatten Blanda i. 1,5 […]

    Read more

  • Lyxmüsli

    Müsli kan vara extremt gott men ibland väldigt torrt och tråkigt. Här kommer ett recept på en müsli som är riktigt smaskig. Lyxmüsli Rosta: 3 dl blandade nötter 1,5 dl […]

    Read more