Pulled pork

Under julledigheten testade vi att laga Pulled Pork som ätit hemma hos goda vänner, väldigt gott! Köttet passar till det mesta som potatisgratäng eller i ett tortillabröd med grönsaker och gräddfil.

PULLED PORK

ca 6 portioner
4 1/2 timme i ugnen
Ugnen 120-150°

1 kg hel fläskkarré
2 tsk smoked paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk anchochilipulver
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Glaze

Gnid in köttet med kryddblandningen. Tänk på att köttet ska vara rumstempererat. Lägg köttet på en plåt, ringla lite olivolja på resten av plåten och lägg dit skalad och delad lök och morötter. Välj gärna andra grönsaker också.
Täck plåten ordentligt med ugnsfolie. Ställ i ugnen ca 4 timmar, tills köttet faller isär. Ta ut  kolla att köttet trillar isär och ös över köttsaft. Pensla med någon söt glaze och ställ in i ugnen utan folie på 200° i 20 minuter.

Dra isär köttet med två gafflar och blanda med köttsaften och smaka av med kryddor t ex salt och peppar eller kanske något av kryddorna du lade på från början.

Servera i tortillasbröd med all sköns grönsaker eller med sås och någon potatis. Du kan också göra en god surdegssmörgås till utflykten:)

Lämna ett svar