Frusen Pollytårta

På lördagen var det kalas hela eftermiddagen. Alltid lika trevligt att samla ihop släkten:) Jag ville baka nåt nytt och kombinerade ihop en ny tårta.
Vi fick en trevlig avslutning på kvällen med earthhourmys i goda vänners sällskap:)

FRUSEN POLLYTÅRTA

Ingredienser till två tårtor

Maräng
3 äggvitor
Vispa hårt.
2,5 dl socker
Häll i under vispning, vispa ca 5 minute, det ska bli blankt.
3 dl rice krispies.
Rör i och bred ut i två runda formar.
Grädda i ca 1 timma i 150 grader. Efteråt ringla smält choklad över.

Fyllning
8 dl grädde
1 påse polly
Koka upp vispa i polly så att de löser upp sig och ställ och kallna. Vispa grädden när den kallnat.
6 äggulor
1 dl socker
Vispa poröst
Rör ihop den vispade pollygrädden och äggröran försiktigt.
Bred grädden över marängbotten och stoppa in den i frysen. När den är fryst ta ut den en stund och ringla smält mörk choklad över.

Lämna ett svar