Snäckor med mörk choklad

Snäckor med mörk choklad
Nu har jag gjort ett recept på bullar som passar mig som handen i handsken. Bullar är min absoluta favoritfika och choklad mitt favoritgodis. Här har jag blandat ihop mina favoriter och helt suveränt gott blev det.

Fördeg
5 g jäst
250 g vatten
250 g vetemjöl special

1. Rör ihop och sätt på ett lock.
2. Låt jäsa i rumstemperatur i 5 timmar.

Deg
Fördeg
250 g mjölk
12 g hel kardemumma (mortlas)
7 g salt
150 g socker eller råsocker eller blandat
150 g mjukt smör
700-750 g vetemjöl special

1. Blanda ihop allt en ingrediens i taget.
2. Fyll på med mjöl tills det börjar bli en deg.
3. Låt degmaskinen arbeta i ca 5 minuter. Fyll på med lite mer mjöl om det behövs.
4. Degen ska vara lite kladdig. Låt degen jobba i ca 5 minuter till.
5. Låt jäsa i ca 1 timma.

Fyllning
200 g mörk choklad
100 g kallt smör
1 dl råsocker eller socker
1 1/2 msk kanel

1. Mixa ihop ingredienserna

Göra dina bullar
1. Kavla ut degen till en stor rektangel.
2. Bred ut smeten på degen.
3. Vik ihop den och skär i strimlor och gör knutar.
4. Lägg på plåt och ställ in i avstängd ugn och låt stå över natten i minst 8 timmar.
5. Ta ut bullarna, pensla med lite vatten och strö på socker eller pärlsocker.
6. Ställ ugnen på 250°
7. Grädda i ca 10 minuter i 200° och sänk innan du sätter in plåten.

Buns with dark chocolate

Tested making cinnamon buns that should rise for a long time. They tasted good and had av bit tougher texture.

Predough
5 g yeast
250 g water
25o g bread flour (wheat flour)

1. Stir together and put on a cap.
2.
Let rise at room temperature for 5 hours.

Dough
Predough
250 g milk
12 g whole cardamom (making into fine powder)
7 g salt
150 g sugar or raw sugar
150 g mjukt smör
700-750 g breadflour (wheat flour)

1. Mix it all together one ingredient at a time.
2.
Fill with flour until it starts to become a dough.
3.
Let your dough work in about 5 minutes i your machine for making doughs. Fill with a little more flour if necessary.
4.
The dough should be slightly sticky. Leave the dough to work in about 5 minutes more. 
5.
Let dough rise for 1 hour.

Filling
100 g butter
1 dl g sugar
200 g  dark chocolate

1. Mix together.

Making the buns
1. Roll out the dough into a large rectangle.
2.
Spread the batter on it.
3.
Fold the dough and cut into strips and make knots.
4.
Place on the baking tray, put in the oven and let them be overnight for at least 8 hours.
5.
Take them out of the oven and, brush with a little water and sprinkle with sugar or granulated sugar.
6. Put the degrees on 250°
7. Lower to 200° celsius before you put the buns in the oven. 
5.
The  buns nead to be in the oven approximately 10 minutes at 200° celsius.



Kommentera

%d bloggare gillar detta: