Brödkakor

Brödkakor
Idag har jag bakat en av familjens favoriter, thekakor. Det jag kan säga om dem är att det är inga bröd man äter då viktminskning är syftet, den enda nyttiga ingrediensen är nog havregrynen men de är väldigt lätta att baka. 

20 bröd

10 dl mjölk , 8 dl havregryn, 1 msk salt, 2 msk ljus sirap eller honung, 300 g smör, 50 g jäst, ca 17 dl vetemjöl special.

1. Värm mjölken till 50 gr och häll i havregryn, sirap och salt. Låt stå i 30 min.
2. Smält smöret och häll i och smula ner jästen och blanda väl.
3. Tillsätt mjöl lite i taget till en lagom konsistens. Jäs i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 gr.
4. Klipp bitar från degen, rulla och tryck ut till runda kakor (ca 20 st). Nagga och jäs under bakduk ca 30 min.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Går alldeles utmärkt att göra småfrallor av degen.

Bröden är väldigt goda att värma i ugnen direkt från frysen. Avnjutes bäst med god ost och lemoncurd.

Today I have baked one of my family favorites, these little flat breads. What I can say about them is that there is no bread you eat when weight loss is the purpose, the only beneficial ingredient is probably the oatmeal but they are very easy to bake.

20 loaves of bread
10 dl milk, 8 dl oatmeal, 1 tablespoon salt, 2 tablespoons light syrup or honey, 300 g butter, 50 g yeast, about 17 dl wheat flour special.

1. Heat the milk to 50 g and pour into oatmeal, syrup and salt. Leave for 30 minutes.
2. Melt the butter, chop the yeast and mix well.
3. Add some flour a little bit at a time until the dough feels good. Leave for about 40 min. Put the oven on 225 gr.
4. Cut pieces from the dough, roll buns and hand print to round cakes. Prick and leave under a baking cloth for about 30 minutes.
5. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes.

The bread is nice to heat in the oven directly from the freezer. Enjoy best with good cheese and lemon curd.

 



Kommentera

%d bloggare gillar detta: