Mammas Hallongrottor och chokladkakor

Breadcrumb Navigation

250 g smör (det är mycket det, men åh så gott)
1½ dl socker
Vispa poröst
1½ tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1 dl marsánpulver

Blanda ihop till en deg. Rulla små bollar som fyller ca halva formen. Tryck ett hål i mitten och lägg i hallonsylt eller annan sort om du föredrar det.
Grädda i 200 gr ca 15 minuter

CHOKLADKAKOR

200 g smör
2 dl socker
Vispa poröst.
1 ägg
4½ dl vetemjöl
4 tsk kakao
½ msk bakpulver
Blanda i och vila i kylen ca 1 timme.
2 msk grädde till pensling
Mandelspån och pärlsocker till garnering.
Rulla tumtjocka längder, två per plåt.
Lägg på bakplåtspapper, kavla ut längderna ca 5-6 cm breda.
Lägg på garnering och grädda ca 10 minuter.
Skär kakorna på snedden medan de är varma.

Hoppas det smakar:)

Lämna ett svar