Kladdkaka

Breadcrumb Navigation
Idag är det dags att baka tisdagsfika igen till mina arbetskamrater. Efter fruktansvärd beslutsångest och ingen lust att baka blev det seg kladdkaka. Finns det något  bättre egentligen, gott och lätt:)
 

SEG KLADDKAKA

Smet

2 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
Vispa poröst.
50 g smält smör
1/2 dl olja
Blanda i smeten.
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
Blanda i smeten.
Bred ut smeten i en smord form, stick i ca 50 g hackad mörk choklad eller hackade after eight, in i ugnen i 150 grader i 30 minuter. Så var det klart, med massor av grädde blir det perfekt. Typiskt att jag inte får äta något förrän i morgon:)
Servera med jordgubbar eller andra bär och vispgrädde (gärna med lite lemoncurd i)

Lämna ett svar